Майсторски клас по икебана с Мирослава Иванова

На 25 март 2022 г. в зала 32 на Центъра за източни езици и култури, СУ „Св. Кл. Охридски“ се проведе майсторски клас по икебана с Мирослава Иванова – сенсей от Miracle Ikebana. Студентите от магистърските програми на катедра Японистика имаха възможност да се потопят във вълшебството на това японско изкуство.

На 25 март е Благовещение – този светъл празник почетохме с уникалната възможност да се докоснем до красотата и нежността чрез изкуството наречено Икебана. Това стана възможно благодатение на любезното участие на Мирослава Иванова сенесей, която в рамките на 90 минути запозна с изкуството икебана студентите от магистърските програми „Японски език и култура“ и „Японско общество и култура“ към катедра Японистика на Факултет класически и нови филолофии на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Теоретично представяне и демонстрация беше част от възможността участниците сами да създадат композиция и по-дълбоко да усетят и проникнат в естеството на това изкуство.

Мирослава Иванова е лицензиран преподавател по икебана към Школата Согецу – Икебана Токио и е член на Асоциацията на преподавателите Согецу. Miracle Ikebana провежда работилници по икебана за деца и възрастни и курсове по икебана в България.

Майсторски клас по икебана в ЦИЕК https://www.youtube.com/watch?v=JZ0Ell65Ws4