Архив

В Аулата на Софийския университет се проведе тържественото откриване на международната конференция, организирана от Катедра „Японистика“ при Факултета по класически и нови филологии с подкрепата на Японската фондация и Научно изследователския сектор на Университета (21-23 ноември 2019). Събитието се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет.

В рамките на откриването на конференцията се проведе официална церемония по награждаването на проф. дфн Бойка Цигова с Почетен знак със синя лента на Софийския университет за приноса й в развитието на академичните изследвания на японския език и култура, разпространението им в България, както и за ключовата й роля в развитието на университетската японистика. Високото отличие й бе връчено от ректора на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков.

Проф. Бойка Цигова бе отличена и от посланика на Япония у нас Масато Ватанабе, който й връчи почетна грамота на министъра на външните работи на Япония за 2019 г. (първа година от епохата Рейва). Грамотата на министъра на външните работи на Япония се връчва в знак на признание към заслугите индивидуални лица и институции, подбрани сред широк кръг кандидати, които развиват активна дейност в различни сфери на международните отношения и имат особено голям принос за насърчаване на приятелството и доброжелателството на своите държави с Япония.

« на 6 »

Още по темата: Професор Бойка Цигова

Декември 2018

130 години Софийски университет Свети Климент Охридски: Катедра Японистика отбелязва юбилея със серия открити лекции на водещи международни учени

Седмица130годиниСУ


Март 2018

С подкрепата на Японската фондация 国際交流基金 от 18 до 21 март 2018 г. в гр. Вършец организирахме международната конференция: Teaching and Promoting Japanese Literature and Culture: Present State, Challenges and Perspectives for Networking. В конференцията взеха участие 29 преподаватели, изследователи и учени от България, Япония, Русия, Турция, Румъния, Нова Зеландия и Македония.

PROMOTINGJAPAN2018BG


Основен доклад 20 години Японистика – проф. Цигова

Отчет на дейността на спец. Японистика 2016 – 2017