Книгоиздаването като наука

гост-лектор доц. Васил Загоров

06.12.2022

В деня на откриването на тазгодишното 49-то издание на Софийския международен панаир на книгата в НДК 6-11 декември 2022 под надслов ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ ни гостува Васил Загоров.

Васил Загоров е  университетски преподавател и учен, доцент по книгознание, библиотекознание и библиография, доктор по журналистика, страстен изследовател на миналото на книгата, колекционер. От години проучва интересни теми и въпроси, свързани с история на книгата. Именно за историята на книгата и за нейното настояще и бъдещи Васил Загоров води диалог с нашите студенти от 4 курс, специалност Японистика в рамките на курса по Най-нова японска литература. Неговите размисли по отношение на кръговия цикъл на книгата и определящите фактори, които правят един текст книга, бяха посрещнати с интерес от студентите, които участваха активно в дискусията.

Извън научните интереси, Васил Загоров е и автор на фантастичните разкази, които излизат през 2022 година в сборник с разкази „Призраци я библиотеката“, в който ще открием онези истории, които остават „зад кадър“, зад научните текстове и изследвания.  

http://bgbookhistory.blogspot.com/p/blog-page_13.html