Откриването на новата академична 2023-2024 година в Софийския университет започна с празнично шествие

Новата академична година на Софийския универститет бе открита с празнично шествие. Проф. Анастас Герджиков, ректор на Университета произнесе празнично слово.

В празничната за Софийския университет „Св. Климент Охридски“ нова академична година с шествие Алма матер за пореден път напомни на днешна България, че академичната идея и академичната общност винаги ще бъдат стожер на общественото развитие и напредък. В шествието всички заедно – ръководството на Университета, преподаватели, студенти и служители, демонстрираха авторитета на една институция и достойнството на една общност. Към шествието се присъединиха президентът на UNICA проф. Сорин Кострейе и председателят на ВОН-КНСБ проф. д-р инж. Лиляна Вълчева, ученици и учители от двата лицея на Софийския университет.

В шествието се включиха и ученици и преподаватели от двата лицея към Софийския университет – Националната гимназия за древни езици и култури и Националната природо-математическа гимназия, както и духовият оркестър и мажоретен състав към Първа английска езикова гимназия.

https://www.uni-sofia.bg/index.php/novini/novini_i_s_bitiya/s_praznichno_shestvie_sofijskiyat_universitet_sv_kliment_ohridski_otkri_svoyata_136_ta_akademichna_uchebna_2023_2024_godina