Една мечта се сбъдна!

На 20.07.2021 в онлайн среща нашите верни приятели от Университета Фукуяма официално ни подариха кото!

Получихме не просто музикален инструмент, а надежда за едно по-човешко общуване, за връщане към времето, когато „среща“ означаваше неопосредстван диалог, взиране в очите на другия и трептене на едни  и същи вълни.

Специално за повода в новооткритата зала на Центъра за международен обмен, се събраха заместник-ректор Фуджи, ръководителят на Международен отдел Цубоне, началникът на Центъра за академичен обмен проф. Итами, проф. Аоки (специалист по съвременна литература и ръководител на клуба по кото), проф. Ивамото (първият „посланик“ на Фукуяма в Су, който пази топли спомени от гостуването си при нас през 2012 година), както и студенти, които са се обучавали в СУ. От българска страна своята благодарност към Фукуяма Дай изказаха Кристина Иванова и Мартин Петров – повод за радост и гордост на българската японистика, в качеството им на неоспорими и многократни победители в конкурси по Ораторско майсторство на японска земя. Срещата беше модерирана от д-р Стела Живкова.

От октомври месец кото-то ще бъде много заето – Клубът по музика го очаква с нетърпение!

А колегите от Клуба по кото предложиха видеосрещи и видеоуроци – предложение, което прегръщаме с нетърпение и огромна благодарност!